miercuri, 24 iunie 2009

originea oamenilor...

Istoria lumii reprezinta memoria experienţei din trecut a lui Homo sapiens, până în zilele noastre, de pe întreaga planetă, păstrată în vestigii arheologice, documente scrise sau în memoria individuală sau colectivă.
Originea omului rămâne încă necunoscută, fiind subiect a numeroase controverse filozofice sau religioase.
Încă din zorii apariţiei omului, istoria omului primitiv este marcată de o lungă perioadă de invenţii (care se continuă de fapt şi în zilele noastre chiar la o scară mai amplă). Una dintre cele mai vechi invenţii o constitutie scrisul, care a creat infrastructura menţinerii şi transmiterii informaţiilor, a cunoştinţelor umane şi comunicarea acestora la mari distanţe. Societatea complexă la care s-a ajuns astăzi nu ar fi fost posibilă fără arta scrisului
dr. A. E. Wilder Smith, de la Universitatea Illinois (SUA), spunea urmatoarele: “O singura urma de dinozaur sau brontozaur gasita in acelasi loc cu o singura amprenta de picior omenesc este suficienta sa rastoarne teoria darwinista si sa revolutioneze biologia contemporana“.
pe de alta parte unii sustin ca urangutanii sunt rudele noastre http://www.realitatea.net/oamenii-ar-putea-fi-rude-apropiate-ale-urangutanilor--si-nu-ale-cimpanzeilor_547247.html
dar oare,care este realitatea?care este originea reala o omanilor?oare originea acestor fiinte este din afara planetei?ne asemanam in unele criterii cu animalele,dar suntem totusi diferiti...
'''Teoria darvinistă
Tezele principale sunt :
1. Speciile se transformă treptat unele în altele prin interacţiunea următorilor factori: variabilitatea, ereditatea, suprapopulaţia, lupta pentru existenţă şi selecţia naturală.
a. Variabilitatea individuală oferă material pentru acţiunea selecţiei. Variabilitatea este rezultatul corelaţiei dintre organism şi mediu , dintre modificările condiţiilor de mediu şi acţiunea factorilor interni specifici organismului.
b. Ereditatea fixează variaţiile şi face posibilă acumularea lor în cursul generaţiilor. Darwin admite inconsecvent ereditatea caracterelor dobândite.
c. Suprapopulaţia este creşterea excesivă a numărului de indivizi ai unei specii în raport cu mijloacele de trai.
d. Lupta pentru mijlocele de trai dintre indivizii speciilor apropiate (interspecifică) sau dintre indivizii aceleiaşi specii (intraspecifică) duce la supravieţuirea celor mai apţi care se reproduc preferenţial.
e. Selecţia naturală acţionează totodată şi prin mijlocirea factorilor abiotici şi prin mijlocirea factorilor biotici. Selecţia duce astfel la trierea formelor mai bine adaptate şi la accentuarea în curs de generaţii a caracterelor adaptative; selecţia orientează variaţiile neorientate''http://ro.wikipedia.org/wiki/Charles_Darwin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu